top of page
Keresés

Csatárfalvi Szabolcs - ECHO FUN írása az ECHO CS 2511 TES fűrészünkről

Frissítve: 2020. márc. 26.

Számunka az egyik legfontosabb, ha olyan emberek írnak véleményt a gépeinkről, akik mindennapi használatban kiismerik és megfelelő tapasztalatokkal rendelkeznek róluk! Szabolcs részletes véleményét változtatás nélkül közöljük, és hamarosan videókkal is jelentkezünk tőle! Köszönjük hogy a gépeinket használod, és segítesz minket a tapasztalataid megosztásával!Echo CS 2511 TES

Ezt a modellt régóta nézegettem, de sajnos nem lehetett kapni, míg a Horoszcoop Kft. be nem hozta az Echo kerti-gép családot az országba.

Külföldről nem szerettem volna rendelni, mert nem tudtam, milyen az alkatrész ellátás és a garanciális ügyintézés.A garancia nagyon fontos az Echo-nál, hiszen 5 év szól ezekre a professzionális felhasználású gépekre magánszemély esetében, míg céges vásárlóknak 2 év.

Ez is fontos szempont volt a vásárlás tekintetében.

Sokáig nézegettem felső markolatos gépeket több gyártó kínálatából, de szerencsére sosem voltam vásárlásra kényszerítve, mert a munkák alkalmával, mindig volt gép a közelemben.

Így ki tudtam próbálni több gépet is. Valahogy a nagyobb köbcentis gépek vonzottak, de hamar rájöttem, hogy több tízperces, esetleg több órás munka alkalmával ezekkel inkább kín dolgozni mint élvezet.


Próbálgattam aztán 25 köbcentis gépeket is és amikor láttam, mások mit tudnak ezekkel művelni, döntöttem. Elsőre ez elegendő, majd ha felnövök a feladathoz és a munkáim is igénylik, beruházok egy izmosabbra is.

Aztán ment minden a maga útján. a hazai láncfűrészes videók készítőinek egyik csapata (Fűrész Mánia), bemutatta egy láncfűrészes fórumon, illetve a saját videócsatornájukon az innoLignum kiállításon készített felvételüket, amelyen kifejezetten az Echo csapatát-gépeit mutatták be. Ekkor már tudtam, hogy kicsi türelem kell és a kezeim között lesz ez a gép. Nem vagyok egy türelmes típus, így a videó megnézése közben már elkezdtem keresni.

Szerencsére a videóban elmondták a srácok, hogy mit kell keresni, így nem volt nehéz dolgom csak ki kellett várni, míg ténylegesen az országban lesznek a termékek.


Talán az elsők között foghattam a kezemben! :-) Rögtön másnap átmentem Körmendi Joe-hoz, aki szintén szemezget ezzel a géppel, hogy csinálja meg az első vágást vele.

Egyelőre csak 10-11 tankot használtam ki belőle, de minden tank elfogyasztásánál nagyobb és nagyobb a mosoly az arcomon. Az első tanknál érezhetően "gyengébben" működött, mint minden bejáratós gép, de kb. a negyedik tank után kezdett kibújni a kisördög....és ez a legjobb értelemben véve

Most már igazán élvezetes minden vágás vele. Arról nem is beszélve, hogy ha jól tudom, ez a legkönnyebb ma gyártott felső markolatos fűrész ebben a kategóriában.

Gond nélkül lehet vele dolgozni, mászni. Nem húzza a beülőt, nem húz engem sem. Bárhova mentem eddig, kinevettek mindenhol (a hozzá nem értők), hogy mit akarok ezzel a játék fűrésszel, legóval....nevezték már mindennek, csak gépnek nem. Majd munka elvégeztével mindenki csak nézett, hogy ezt most tényleg ezzel csináltad? :o)))


Fogok még venni hozzá egy vékonyabb lapot és láncot, mert az első csomagban amit küldtek, csak a TES modell volt kapható (3/8 1.3 lánccal és ehhez való lappal szerelve). Már meg lehet tekinteni és vásárolni a carving lapos verziót is, mely CS2511TES/C névre hallgat.

Amit még érdemes megemlíteni, hogy 1.5 lóerő lakozik benne, ami bőven elegendő.

Állítható téli - nyári üzemmód (dermedés gátló), aminek a gyártó +5 fok felett, illetve alatt javasolja a váltását. Ezt a gyertya mellett lehet megtalálni. Állítható láncolajozás van a gépen. Láncfűrésztartó gyűrűvel van szerelve. Rakható rá heveder is vagy éppen akasztható tartóra is önmagában. Rezgéscsillapítás: rugós..... és tökéletes.

Ezt a gépet bárkinek jó szívvel ajánlom, aki egy könnyű méregzsákkal akar dolgozni, ami tényleg ízig-vérig JAPÁN.

78 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page