top of page
Keresés

Csatárfalvi Szabolcs - CS-310ES láncfűrész teszt - leírás+videó

Echo CS-310ES

Kezdjük a katalógus adatokkal, hiszen ez sokaknak fontos lehet:

30.5 cm3

1.10 Kw / 1.50Le

Száraz tömeg 4kg (lap, lánc nélkül)

Vezető: 35cm, 1,3mm

Lánc: Oregon 91vxl, 53 szemes 3/8"

Amikor a Robival beszéltem, említette nekem, hogy van lehetőség kipróbálni egy cs310-es gépet, majd megkérdezte, hogy érdekel-e.

Azonnali igen volt a válaszom. Több okból kifolyólag is.

Imádok új gépet kibontani, kifejezetten szeretek számomra új, még nem látott gépeket kipróbálni és még, és még, és még.....az Echo-nál ez többszörösen is igaz :o)

Bár nem tudtam mit kezdek majd vele, mert valójában az otthoni és a farmer kategóriás felhasználási területre javasolja a gyártó. Nálunk pedig elég rendesen "ütve-vágva" vannak a gépek és inkább a professzionális terület az ami szükségeltetik, de gondoltam, maximum vágok egy párat és beteszem a kocsiba.

Így hát elmentem érte :o)

Hazavittem, kicsomagoltam és beüzemeltem, hogy a másnapi munkára készen álljon.

Másnap reggel megmutattam a kollégáimnak, hogy nézzék meg mit hoztam. Kicsit furcsán néztek rám, de mindenki ki akarta próbálni:o)

Vágtunk vele puha és kemény fát egyaránt (nyilván ide való méretben :o) ).

Belepróbáltam egy 30 centis törzsbe is, de ennek már nem örült.

Tetszett mindenkinek és meglepődtünk, hogy egy 1.5 lóerős géptől valójában nem várt senki-semmit. De munka végeztével az egyik köbcenti mániás haverom azt mondta, hogy "ha ez eladó lesz jóárasítva, akkor rámennék, otthon jó lenne" :o) Ez sok mindent elárul, ugye?

Két nap alatt, 5 tanknyi üzemanyagot égettünk el belőle, odafigyelve, hogy ne terheljük túl és azt kell mondjam, hogy összességében elégedett vagyok vele.

Jó szívvel ajánlanám otthoni vagy gyümölcsösben végzett munkafeladatok ellátására, illetve vékonyabb tüzifa darabolásra

Kényelmes fogása van, jó a súlya, jó a légszűrése. Minimális koszt találtam a légszűrő környékén, így ki sem szedtem, hogy ki fújjam.

Az olajzása nem állítható, de a gyári beállítás jól működik. 1 tank üzemanyag elhasználása után még egy kicsi olaj maradt a lánckenő olaj tartályában. Van rajta téli-nyári üzemmód állítási lehetőség, amit +5°c alatt javasolt kiszedni, hogy a karburátor is kapjon némi meleget.

A rezgéscsillapítás is jól működik.

Két csavaros oldal idom rögzítés és a láncfeszességet is könnyedén állíthatjuk oldalról (bár ez utóbbi a minimum számomra, mintsem extra).

Negatívum? Az is van. A légszűrő fedél leszedése nehézkes. Ez nem tetszett.

Bár ha otthon dolgoznék vele és nem sietnék sehová, nem okozna gondot a két csat kipattintása, így viszont zavart.

Megszokást igényel, így a kicsomagolást követően, némi bonyodalmat okozott a a fedél nyitása....nyilván a tapasztalat hiánya is közrejátszott ebben :o)

és természetesen az is gáz, hogy nem az enyém:o)231 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page