top of page
Keresés
ECHO Hungary

ECHO CS-7310SX - kibontás és beindítás - Szabó Tamás tesztje


5-6 éve próbálok beszerezni 60-70 köbcentis japán gépet. Külföldi beszerzésük nehézkes vagy drága a garancia érvényesítésről nem is beszélve.

Miért éppen Japán?

Európai ember számára a Japán dizájn merőben különös, furcsa és szokatlan, mint mezőgazdasági gépjeik mind szerszámaik tekintetében. Nem véletlenül egyre nagyobb a kis japán traktorok kultusza hazánkban. Kiváló szerszámokat és gépeket készítenek, gépjeik szerszámaik jók és tartósak. A húzófűrészek egyre inkább kedveltek az asztalosok körében mivel sokkal kevesebb idő alatt, könnyebben készítenek el egy-egy csapolást. Míg nálunk a gyalut tolják, csomónál lökődig, japánok könnyedén húzzák a húzógyalut és a megmunkált felület nem igényel csiszolást. Csodálatos késeket készítenek, nem mellesleg a két japán vezetőlemezgyártó cég Sugihara és Tsumura késacélminőségű vezetőlemezeket gyárt.

Gép, szerszám beszerzés előtt mindig próbálok legtöbb információt gyűjteni. Magyar és külföldi fórumok, videók tesztek és vevői visszajelzések alapján próbálok helyes döntést hozni.

25 év alatt több motorfűrész gyártó több típusát volt szerencsém kipróbálni és használni. Ami, igazán megfogott az japán gyártmányú félprofi kisgép. Innen ered a japán motorfűrész iránti rajongásom.

Hogy én hogyan kezdtem? 20 éves fejjel rendszerváltás után, olyan fűrészt vett az ember amilyent a kirakatban talált akkor még nem volt ilyen széles választék, mint manapság és házi felhasználásuk sem volt ilyen elterjedt. Zöldfülűként vettem egy 41 köbcentis hobbi gépet akkor ez jónak tűnt. De a mostani lehetőségek mellett a jelenlegi tudásom birtokában nem választanám.

Örökös kérdés milyen gépet vegyek és mekkorát?

Index fórumos ajánlás szerint a drága gép az olcsó! Én inkább úgy mondanám, szegény vagyok ahhoz, hogy megengedhessem magamnak az olcsó gépet. „ Olcsó húsnak híg a leve”. Az alacsony ár fekvésű gépeknél akkor van igazán meglepetés, ha vezetőlemezt, láncot, csillagkereket kell cserélni, mert adott esetben drágább, mint a gép. Nem beszélve arról, hogy mekkora ökológiai lábnyomot hagyunk. Minden egyes csavar, vezetőlemez, műanyag berántó oldali dekni előállítása során energiát használunk fel, csomagolás, közúti szállítás stb.. terheljük a környezetet ezért is meggondolandó mit választok. Ezért ajánlanám az ECHO profi gépeit. Tudom, hogy a pénz a legkevesebb! Ez így is van! Mindenki saját anyagi helyzetéhez mérten vásároljon. Inkább spórolni és halasztani a vásárlást és normális gépet venni. Tehát aszerint válassz gépet, mire akarod használni. Ágszedéshez, kisátmérőjű fák kidöntéséhez, kisgép. Minél gyakrabban, minél nagyobb terhelésnek teszel ki egy gépet annál nagyobbat érdemes választani! 2-2,5kW-tól élvezhető egy gép és elég sok mindent meg lehet vele csinálni, kellő odafigyelés és karbantartás mellet.

Üdvözlettel:

Szabó Tamás


119 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page