top of page
Keresés

ECHO SRM 420TES - az első hazai teszt

Frissítve: 2020. máj. 11.

Csatárfalvi Szabolcs ECHO-FUN újra munkában! :-) Kicsomagolta, és bejáratta az SRM420 TES kaszánkat, és természetesen véleményt is írt róla!

Sziasztok!

Ma teszteltük egy keveset (3x20 perc) az Echo egyik professzionális munkákhoz kifejlesztett (high torque) fűkaszáját, amit elméletileg még sokáig nyaggatunk egy tartós teszt folyamán.

Hogy miért csak ennyit használtam? Nem volt nagy a terület, ráadásul igen időigényes az általam használt gépek bejáratása. 20-25 percenként megállok egy pár tank erejéig és megvárom míg visszahűl a gép. Majd ha bejárattam, akkor mehet, ami kifér a csövön. Nekem ez a fajta módszer eddig bevált.

Miután hazaértem, gondoltam, azonnal leírom a tapasztalataimat, míg azok elég frissek. Így a gépet csak leraktam a helyére és ruhacsere után, le is ültem a géphez.

Nos, azt gondoltam, egyszerűen leírom a véleményemet és első benyomásaimat a gépről, de itt ülve kicsit bajba kerültem.

Hogy miért?

Nem olyan régen vásároltam a saját gépemet, amit egyébként imádok, mert egy vadállat. Csak azt hittem, hogy ebben a kategóriában, nincs tovább. Pláne nem, egy "gyengébb" paraméterekkel rendelkező géppel szemben.

A saját gépem, egy szintén professzionális felhasználásra javasolt gép a gyártó szerint, ami 4 cm3-vel nagyobb motorral szerelt és majdnem fél lóerővel (papíron) erősebb.

Súlyban pontosan ugyan annyi. Van-e különbség? Van.

Nem írom le, hogy melyik gyártóé, mert nem lenne korrekt. Azt viszont hozzátenném, hogy több más gyártó, hasonló paraméterekkel rendelkező gépét kipróbáltam és nem tudta ezt a vágásteljesítményt produkálni egyik sem.

Azt is fontos leírnom, hogy nem vagyok fizetett tesztelő. Szimplán csak imádom a kétütemű gépeket és a nemrég, Magyarországra behozott Echo gépcsalád, a japán technológia és a kimagasló garancia időtartam megmozgatta a fantáziámat.

A japán minőségről, részemről semmi kétség nem fér, hiszen jó pár évnyi motorozás után ezt tapasztalatból mondhatom és írhatom.

Így gondoltam, kipróbálok egy-két gépet ami engem érdekelhet a munkám és az otthoni felhasználásom során.

Az echo bozótvágóját, fűkaszáját (kinek mi), tegnap hoztam haza. Kicsomagoltam. Erről csináltam is egy kicsit béna videót, amit nemsokára megnézhettek. :o)



Sajnos az esti órákban sikerült hazaérnem, így csak a kicsomagolás és egy rövid indítás maradt.

Már nagyon vártam a másnap reggelt, hogy indulhassak a kiszemelt területre, ahol igazi "bejáratós" füves részt sikerült találnom.

Az indítást le sem írom, hiszen ahogy kell és a nagykönyvben le van írva, úgy indult a gépezet.

Amit viszont le kell írnom, az az, hogy egy percig sem éreztem, hogy ez egy új gép, ami a sokadik tank után (elméletileg), még jobban fog menni.

A rezgéscsillapítása pazar, bár ez elvárt ebben a kategóriában.

Érdekes volt az is, hogy bár nagyon szeretem a kétütemű motorok hangját, de a legtöbb általam használt gépnél, használnom kellett a fülvédőt. Az SRM420TES esetében, meg sem fordult a fejemben ez. Csak hallgattam és élveztem a hangját, minden szenvedés nélkül. Nyilván ez másképpen fog kinézni a következő munkánál, mert ott már pár órás munkára lehet számítanunk. hmmm... Meglátjuk. Ami viszont biztos, hogy a mai kaszálás nagyon meglepett, már ami a teljesítményt illeti és az első benyomások, nagyon ígéretesek :o)



A szórásvédő élképesztően jól védi az embert és nagyon jó a kialakítása. Bár keveset vágtam eddig, de csak a legdurvább helyeken akadt be, így nem indokolt e nélkül használni (mondjuk, nem is javasolt :o) és minimális kosz jött vissza rám.

Az indítása pazar, még a fiam is be tudja húzni, mindenféle erőlködés nélkül :o)

Negatívumként egyetlen dolgot véltem felfedezni, miszerint nekem úgy volt kényelmes, hogy a kormány felé eső, első lyukba akasztom fel a gépet és munka végeztével, innen viszonylag nehéz kiakasztani.

és a végére egy-két adat a gépről:

Henger űrtartalom (cm3) 41.5

Teljesítmény (kW / LE) 1,78 / 2,4

Száraz tömeg 8.7 kg.

Üzemanyag-tartály térfogata 0.8 liter

62 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page