top of page
Keresés

Fűkaszák és bozótvágók

Hogyan válasszunk? Hogyan tartsuk karban?


Fűkaszáink és bozótvágóink a legerősebb professzionális 2-ütemű motorokkal rendelkeznek, a nagy nyomaték, nagy teljesítményű légszűrők és a gyorsan cserélhető vágófejek, az ergonomikus felépítés és könnyű súly miatt a hosszú munkanapokon sem jelent gondot velük a munka. A

Bozótvágók: miért van szüksége nagyobb teljesítményre?


A nagy nyomaték lehetővé teszi, hogy az erős bozótot és magas füvet is könnyedén vágjuk le. Az ECHO fokozatosan fejleszteti gépeinek rezgéscsökkentését és ergonómiáját, így Ön kényelmesebben, gyorsabban dolgozhat és hatékonyabban végezheti el a munkáját.

A zöldfelület karbantartásától a sűrű bozótosok irtásáig az ECHO gépek minden területen kiválóan teljesítenek. Legyen szó tereprendezésről, tisztításról vagy vágásról, ha ECHO géppel teszi nem csak megbízható munkaeszközzel dolgozik, de hatékonysága is magasan kiemelkedő lesz.

Hogyan válasszak fűkaszát vagy bozótvágót?

A gép kiválasztásakor pontosan meg kell határozni, hogy milyen munkát és milyen gyakran fog végezni az eszközzel. A bozótvágók általában erősebbek és hosszabb ideig használhatók. A kerékpáros stílusú fogantyúk és a hám kombinálva csökkentik a dolgozó fizikai igénybevételét, megkönnyítik a bozótvágó helyes manőverezését. A bozótvágók általában több lehetőséget kínálnak: fém pengék és különböző vágó korongok használhatók a vastagabb szárú bozóthoz, apró ágak elvágásához és akár mulcsozáshoz is. Mindezt a nagy teljesítmény teszi lehetővé. A fűkaszák a megfelelő teljesítmény mellett is könnyedebbek, a hurok-fogantyúkkal heveder nélkül is manőverezhetők.



Szükségem van bozótvágóra?

Ha rendszeresen nagy - és hosszú ideig végez munkát hosszú fűben vagy bozótosban, telkeket, elvadult területeket takarít, akkor könnyebb és gyorsabb is a munkavégzés egy bozótvágóval. Valójában a munka gyakorisága és nehézsége határozza meg, hogy milyen gépet érdemes választani. A fűkasza alkalmasabb lehet a szokásos kis munkákra, mivel ezek súlya kisebb, használatuk gyors és egyszerű, de ha alkalmanként vagy rendszeresen hosszú ideig dolgozik, akkor a bozótvágó kényelme és ereje nem győzhető le. A heveder extra beállítási idejét kompenzálja az extra teljesítmény, és a könnyű mozgás. Összességében a bozótvágó sokkal kevesebb fáradtságot okoz nagy munkák során.

Hogyan dolgozzak egy bozótvágóval?

A gép használata előtt győződjön meg arról, hogy megfelelő biztonsági felszerelést visel; hallásvédő, szemvédő, kesztyű, masszív cipő és védőnadrág.

Használja bozótvágóját hosszú fűben vagy erős bozótos területek megtisztítására, olyan helyeken, ahol a kasza már kevés vagy nem biztosít elegendő erőt és kényelmet az egész napos munkavégzéshez.



Használat előtt minden alkalommal ellenőrizze fűkaszát és a bozótvágót. Ha a gépe törött vagy alkatrészei hiányoznak, akkor nem biztonságos használni. Mindig végezzen gyors ellenőrzést.

A vágókéseket érdemes rendszeresen élezni, ha damillal dolgozik, győződjön meg arról, hogy a gépéhez megfelelő átmérőt alkalmaz. Használat előtt 24 órával áztassa a damilt egy vödör vízben, ez rugalmasan tartja, csökkenti az újratöltések számát.


Mindig használja a megfelelő védő burkolatokat. A gép alsó végén lévő burkolat nélkül végzett munka növeli a tengelykapcsoló, a hajtótengely és a ferde hajtómű kopását. Emellett növeli a rezgést, ami csökkenti a hatékonyságot.

Mindig teljes gázzal használja agépet, csak 2 pozíciót kell használnia - alapjárat vagy teljes gáz.

Például, ha 90% -os gázzal dolgozik, akkor megnő a tengelykapcsoló, a hajtótengelyrezgése és kopása.

Rendszeresen végezzen karbantartást, figyeljen a forgó -mozgó alkatrészek megfelelő kenésére.

Tárolás: távolítsa el teljesen az üzemanyagot a szerszámból, indítsa be a motort, és hagyja járni, amíg az összes megmaradt üzemanyag el nem fogy, biztosítva, hogy az üzemanyag vezetékek és a karburátor is kiürüljön.

Távolítsa el a gyertyát, és öntsön 1 teáskanál 40: 1 arányú, kétciklusú motorolajat a gyújtógyertya nyílásán. Az olaj eloszlásához lassan húzza meg az indítókötelet 8-10 alkalommal. Cserélje ki a gyújtógyertyát egy újra.

Tisztítsa meg a légszűrőt, vagy cserélje ki, ha kopott.

Alaposan tisztítsa meg gép külsejét, és enyhén olajozza meg a külső fémfelületeket. Ellenőrizze az esetleges laza, törött vagy sérült alkatrészeket, és szükség esetén cserélje ki őket. Tiszta, száraz helyen tárolja.



84 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page