top of page
Keresés
ECHO Hungary

Pörgősebb gépre vágysz, és a garancia nem számít? Portolás!

Csatárfalvi Szabi talán a legnagyobb ECHO fanatikus az országban, és mára elég sok gépe is van, hiszen profi favágó és zöldterület karbantartással is foglalkozik. Korára hivatkozva rebesgette meg, hogy elfárad a nagy gépektől amikor egész nap dolgozik, ezért egy kisebbet pörgetne fel.. :o) Körmendi Joe volt a segítségére, és az 501SX-ből megalkotta neki azt a gépet, amire vágyott.

Íme a történet Szabitól, a végén pedig videón is megmutatja mit tud a fűrész:


Echo 501 sx port Körmendi Joe tollából...akarom mondani, műhelyéből! :o)

Az utóbbi időben, lakott-területi fakitermelőként tengődöm:o) Tapasztalatokat gyűjtök, figyelek mindent, ami ezzel a szakmával együtt járhat.



Még tanulgatok és mondhatom, hogy a szakma elején járok, de minden percét élvezem kudarcokkal, sikerekkel együtt. Az Echo 501 sx-et régóta használom és ráadásul kedvelem is. Nem tudnám megmondani, hogy mennyit ment pontosan, de pár (sokszor) tizen tanknyi üzemanyag biztos elégett már benne.

De az utóbbi időben egyre több alkalommal kezdtem el gondolkodni, hogy vastagabb törzs bontásánál, kellene egy könnyebb és erősebb fűrész. Nem tudom, hogy a koromból adódóan vagy csak a kondícióm hiánya miatt, de egyre hamarabb fáradok intenzív munka mellett.

Hiába na, nem vagyok 20 éves :o) (...most múlt 22 ;o) ...szerk.)

Mindenesetre, megkérdeztem több szakmabelit, kollégát, ha úgy tetszik és kevés kivétellel, mindenki azt javasolta, hogy portoltassak egy kisebb gépet.

Így jutottam el odáig, hogy az 501-et piszkáljuk meg. Megfelelően könnyű, akár egész napos használatnál is és még kényelmes is. Felhívtam hát Joe barátomat, majd megkérdeztem, hogy van-e egy kis szabadideje....Hááát. Ilyesmire mindig van! :o)

Hát túl sok minden nem is történt innentől kezdve.......mármint ami engem illet. Leadtam a gépet, majd vártam, hogy a Mester (igen, az) elkészüljön. Azt hiszem, nem kellett sokat várnom (pár nap) és Joe, egy videót küldött messengeren, amin az én gépemmel vágott, de olyan sebességgel, amit nekem még nem sikerült elérnem nála. Nem sokáig kellett gondolkoznom, hogy rájöjjek, elkészült :o)))

Kapom a telefont és csak annyit kérdeztem, mikor,hol? :o)


Szerencsém volt a próbával még várnom sem kellett, mert nem dolgoztam aznap, hogy elhoztam, így rögtön haza és öltözés után, már indítottam is. :o)

Mi a végeredmény? ELÉGEDETTSÉG. Csak így nagy betűvel. Nem lesz az 50 köbcentis gépedből sem 80,sem 90. De mindenképpen meg tud könnyíteni bizonyos feladatokat.

Jaaaa....és ezeket a sorokat úgy írom, hogy nem támogatom a gyári gépek mókolását, mert azt gondolom, minden feladathoz van megfelelő szerszám.

Ehhez a feladathoz viszont, ez a megfelelő szerszám:o)

Persze azt is le kell írjam, hogy nem javaslom senkinek a gyári gépek piszkálását! Több okból sem.

1. Garancia elvesztése. Ez egy elég nyomós indok az Echo esetében, ami 5 év is lehet. 2. Egyszerűen, nincs rá szükség. Leszámítva, egy-két speciális feladat elvégzését.



196 megtekintés0 hozzászólás

Comentários


bottom of page