top of page
Keresés

Melyik láncfűrészt válasszam? Itt a segítség!

Nem profi favágó vagy, de van egy telked, ahol jól jönne egy láncfűrész, vagy megérkezett a tűzifa, amit fel kellene vágni? Melyik munkához, melyik fűrész való? Segítünk!


Mint a legtöbb kertigépet, a láncfűrészeket is 3 nagy csoportba sorolhatjuk az őket tápláló erőforrás alapján: akkumulátoros, elektromos és benzines gépek közül válogathatunk, és ezen belül a használat célja, gyakorisága is segíti a választást, hobbi, fél-profi és profi láncfűrészeket is választhatunk; ahol egyértelműen a hobbi fűrész alkalmi felhasználásra, kisebb munkákra jó, a fél-profi fűrészeket nagyobb igénybevételre tervezték, míg a profi gépek az egész napos használatot is bírják.


Akkumulátoros fűrészek

Az utóbbi 1-2 évben olyan fejlődésen mentek át az akkumulátoros fűrészek, hogy a mostani kínálatban már könnyen találni olyan gépet, amelynek teljesítménye és tulajdonságai megegyeznek egy kisebb benzinmotoros géppel.


Tulajdonságok:

Csendes

Gyorsan tölthető, csere akkumulátorral hosszabb távon is használható

Környezetbarát

Nagy teljesítmény

Magas garanciaidő


Hol a leghatékonyabb?

Kis és közepes kertekben, zajt és kipufogógázt nem toleráló környezetben, biokertészetekben, üvegházakban, valamint építkezéseken, famunkákhoz, ács munkákhoz



Elektromos fűrészek

Az elektromos árammal működő, automatikus kenéssel, oldalsó láncfeszítéssel rendelkező gépek használata nem igényel komolyabb szaktudást, elsősorban kiskertekbe, vagy barkácsmunkákhoz ajánljuk. Erejük nagy, de a szükséges kábel miatt nem alkalmasak erdei munkára, sem olyan helyekre, ahol a kábel beakadhat, mert az balesetveszélyes helyzeteket teremt. Kerti gallyazásra, faápolásra, kerti bútor építésre, bármilyen barkácsmunkára, vagy a megérkezett tűzifa darabolásra is tökéletesen megfelelnek! A védőfelszerelést ne feledjétek!


Benzinmotoros gépek

Kétségtelen, hogy a legszélesebb palettát a benzinmotoros gépek nyújtják, hiszen az egészen könnyű kisebb teljesítményű gépektől, a hatalmas, robusztus döntőfűrészekig, a hobbi kategóriától a profi gépekig bármilyen fűrészt választhatunk. Ha megbarátkozunk a benzinmotor kezelésével, akkor nem kell kompromisszumot kötnünk, hiszen akár a kis kertükben is használhatunk profi vagy félprofi eszközöket, amennyiben ilyen gépre vágyunk.

A legkönnyebb; CS-2511 TES, mindössze 2,3kg és 1,5 LE, amely kiválóan alkalmas az alpin favágás egyes szakaszaiban, de carving lapos változatát a fafaragók, barkácsolók is szívesen használják, és faipari környezetben is megállja a helyét. A legnehezebb CS-7310 SX, 6,8kg és 5,6LE komoly fakitermeléshez, erdészeti munkára a legalkalmasabb. A két említett gép között is említsünk meg egy különlegességet: a CS-3510AC/35 könnyű, erős, sokoldalúan használható gép, a legkényelmesebb fogantyúval és automata szívatóval rendelkezik, teljesítménye 2,1 LE és 3,8kg. Ezt kényelmes munkára tervezték, faipari munkákra, ácsmunkára, de kerti munkára is kiválóan alkalmas.





135 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page